+31 (0)6 13 86 37 74 info@gewoonbijzonderafscheid.nl

Zo werken wij

‘Even if you know what’s coming, you’re never prepared for how it feels’

Wat te doen bij overlijden?

Na het overlijden stelt de huisarts het overlijden vast. Vervolgens zal de laatste verzorging plaatsvinden. Wij kunnen daarbij helpen en meedenken over de juiste plek en de mooiste kleding. Ook denken we met jullie mee over het opbaren van jullie geliefde. Of dit nu thuis is of ergens anders, wij zorgen voor een passende plek en regelen wat nodig is.

Een aantal praktische zaken zal snel besproken en geregeld moeten worden. Samen bespreken we hoe het afscheid eruit zal gaan zien: begraven of cremeren, de locatie, datum en tijd van condoleren en de uitvaartplechtigheid, de berichtgeving, het uitzoeken van een passende kist of wade, het vervoer, catering en eventuele rituelen. Ook zal het eerste contact met de ceremoniespreker worden gelegd en bespreken we aanvullende wensen met betrekking tot fotografie, bloemen, muziek en dragers. Wij nemen uit handen wat nodig is en houden nauw contact met jullie zodat alles naar wens verloopt.

Daarnaast zullen we de kosten bespreken. Een uitvaart bij Gewoon Bijzonder Afscheid is altijd maatwerk. Wij zorgen voor een duidelijk overzicht van de kosten. Na het eerste gesprek krijgen jullie een indicatie van de kosten van de uitvaart, gebaseerd op jullie wensen en keuzes.

 

 Wanneer een geliefde overlijdt, moet er veel geregeld worden. Ons advies is om eerst stil te staan bij het ingrijpende moment dat zojuist heeft plaatsgevonden. Neem de tijd. Pas wanneer je eraan toe bent is het tijd om tot regelen en organiseren over te gaan. Wij zijn altijd voor advies bereikbaar.

Contactgegevens

Jolanda Roos en Wiesje Hallewas
Zoommeer 21
2993 PS Barendrecht
+31 (0)6 13 86 37 74
KvK: 61406651