+31 (0)6 13 86 37 74 info@gewoonbijzonderafscheid.nl

Voor een warme, persoonlijke en waardige afscheidsceremonie kunt u een beroep doen op Pauline Suidgeest. Zij is een ervaren spreker, gespecialiseerd in verhalen die raken op momenten die ertoe doen.

Als ceremoniespreker spreekt Pauline op huwelijken en uitvaarten. In 2005 was zij de eerste zelfstandige trouwambtenaar van Nederland en in die hoedanigheid heeft zij eraan bijgedragen dat huwelijksceremonies van standaardpraatjes zijn veranderd in memorabele momenten. Pauline draagt er graag aan bij dat ook uitvaartceremonies meer warmte, liefde en diepgang krijgen en een waardige afspiegeling zijn van het geleefde leven.

Waarmee kan Pauline u bijstaan?

 • AFSCHEIDSCEREMONIE SAMENSTELLEN/LEIDEN
  Graag geeft ze samen met u (en/of uw nabestaanden) de afscheidsceremonie vorm.
  U vertelt verhalen, Pauline stelt vragen en gaandeweg ontstaat een persoonlijke afscheidsceremonie. Pauline neemt soepel de leiding om het afscheid in goede banen te leiden, maar doet ook vol vertrouwen een stap terug als blijkt dat de familie/vrienden uiteindelijk (het grootste deel van) het verhaal zelf willen vertellen.
  Pauline kan namens families een persoonlijke ‘touch’ toevoegen aan kerkelijke afscheidsvieringen, door daarin het levensverhaal vertellen.

 

 • BEGELEIDING /COACHING SPREKERS
  Pauline helpt nabestaanden hun verhaal te schrijven/structureren en begeleidt ze, zodat ze met zoveel mogelijk vertrouwen zelf hun verhaal kunnen uitspreken tijdens de uitvaart. Soms brengt het rust als Pauline voor de zekerheid op de achtergrond aanwezig is. De ervaring leert dat dat zoveel rust geeft, dat mensen zelf hun verhaal mooi over het voetlicht krijgen.

 

 • LIEFDE VOOR LATER (HERINNERINGEN ACHTERLATEN)
  Pauline helpt mensen die binnenkort gaan overlijden om herinneringen achter te laten.
  U kunt daarbij denken aan brieven voor belangrijke levensmomenten voor kinderen die een ouder gaan verliezen, zodat mama bijvoorbeeld toch nog een beetje bij de diploma-uitreiking van het kind is. Pauline denkt graag mee over welke vormen van herinneringen bij u en uw kind passen en voor welke momenten u herinneringen wilt achterlaten.

 

 • AFSCHEID BIJ LEVEN
  Pauline verbaast zich er weleens over dat mensen pas op de uitvaart zulke mooie dingen over de overledene zeggen. Als u weet dat u binnenkort gaat overlijden, bent u wellicht geïnteresseerd om een afscheidsceremonie bij leven te organiseren.
  Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar het kan een prachtig en zeer dierbaar moment worden. Bijvoorbeeld bij een mooi diner, met speeches tussen de gangen door. Of op uw favoriete plekje in de natuur. Pauline denkt graag mee in de voorbereidingen en weet een fijne en veilige sfeer te creëren, waardoor het een warm en memorabel afscheid wordt.

 

Pauline werkt het liefst samen met uw uitvaartondernemer die de praktische zaken regelt, waardoor zij haar aandacht aan de inhoud kan besteden. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat ze haar werk zo persoonlijk, warm en liefdevol maakt als mogelijk en dat doet ze met rust en vertrouwen. Na afloop geven bezoekers terug dat ze de ceremonie als warm en persoonlijk hebben ervaren en dat ze de sfeer zo prettig ontspannen vonden. Familieleden vinden troost in de aandacht voor hun verlies en kijken dankbaar terug op het mooist mogelijke afscheid.

 

*****

 

“Lieve Pauline, ik heb het je al gezegd en ik doe het nu nog een keer zodat iederéén weet hoe prachtig en mooi jij dit kan. Het was een nare dag, maar jij hebt alles zo mooi verzorgd en prachtig gesproken. Het was echt mama-waardig. Een hele dikke zoen!”

 

********

 

Neem gerust contact op als u wilt overleggen over uw naderende afscheid of samen aan de slag wilt om uw dierbare het mooist mogelijke afscheid te geven.