Werkwijze

Wat te doen bij overlijden?

 

Neem de tijd

Een eerste reactie bij het overlijden van een dierbare is vaak in de actie te gaan.

Maar het is niet noodzakelijk neem de tijd om stil te staan bij deze ingrijpende gebeurtenis. Wij zijn altijd voor advies bereikbaar.

Huisarts bellen

De huisarts komt om het overlijden vast te stellen.

Verzorgen & opbaren

In overleg met jullie zal de laatste verzorging plaatsvinden met elkaar of door ons. Een thuisopbaring kan als erg prettig ervaren worden maar indien dit niet mogelijk of gewenst is dan gaan wij opzoek naar een 24-uurskamer of een uitvaartcentrum.

Praktische zaken

Enkele zaken zullen snel besproken en geregeld moeten worden. Wij begeleiden jullie in het maken van verschillende keuzes, zoals:

  • Locatie, datum en tijd van condoleren en uitvaartplechtigheid
  • Opstellen en laten drukken van de rouwkaart
  • Uitzoeken van een passende kist of wade
  • Vervoer
  • Het eerste contact met een ceremoniespreker wordt gelegd via Gewoon Bijzonder
  • Andere mogelijkheden en keuzes zoals bijv fotografie, bloemen, muziek, dragers.

Iedere uitvaart is Gewoon Bijzonder,  altijd maatwerk bij Gewoon Bijzonder dus ook het kostenoverzicht. De kosten van een uitvaart zijn erg uiteenlopend en hangt af van jullie wensen en keuzes. Na het eerste gesprek kunnen wij al een indicatie geven van de kosten van de uitvaart naar aanleiding van de wensen en keuzes.

Uitvaart wensen

Het kan soms lastig zijn om een gesprek te beginnen over hoe een dierbare zijn of haar afscheid ziet. Wij hebben hiervoor een overzichtelijke checklist samengesteld wat een handleiding zou kunnen zijn om met elkaar in gesprek te komen over de invulling van een afscheid/uitvaart.